Četiri trika sa folijom koje svaka domaćica MORA ZNATI!

Četiri trika sa folijom koje svaka domaćica MORA ZNATI!

2228
PODIJELI

Aluminijumsku foliju možete pronaći u svakom domaćinstvu. Ipak, iako je tako popularna, rijetko ko zna koliko ona zapravo može da olakša život! Ovo su četiri trika koja ćete obožavati!

Kada primijetite da makaze više ne rade svoj posao, nema potrebe da ih bacate. Samo par puta njima zasjecite list folije i biće kao nove. Ovaj trik važi ukoliko su makaze otupjele nedavno, a za drastičnije slučajeve, list folije presavijte više puta kako bi bio deblji i uradite isto.

Razlika je odmah primjetna!

OLAKŠAJTE PEGLANJE

Ko još voli da se bavi dosadnim peglanjem odjeće? Folija će vam uštedjeti mnogo truda i vremena! Sve što treba da uradite jeste da ispod osnovne presvlake daske stavite foliju. Ona će onda reflektovati toplotu pegle, pa ćete u isto vrijeme peglati obje strane odjeće!

OLAKŠAJTE POMJERANJE NAMJEŠTAJA

I još važnije, izbjegnite ogrebotine na podu! Kada namjeravate da pomjerite neki teži komad namještaja, obavezno ispod njega stavite komad folije koji ste presavili!

OČISTITE SREBRNINU

Široku i plitku posudu obložite folijom pa poređajte sve srebrne predmete kojima treba glancanje. Prelijte proključalom vodom i dodajte sodu bikarbonu. Ostavite da odstoji pa obrišite krpom. Samo znajte da time nestaje i efekat patine, pa ako vam se to ne dopada, ovaj trik preskočite, piše “Žena“…

NEMA KOMENTARA

Comments are closed.